Eilandhoppen Seychellen

Ontdek het paradijs: Eilandhoppen Seychellen

Met veel prachtige eilanden zijn de Seychellen de perfecte bestemming om te gaan eilandhoppen. Elk eiland van de Seychellen heeft zijn eigen charme en ze zijn stuk voor stuk allemaal even mooi. Dus waarom zou je kiezen voor een eiland als je je kunt laten verrassen door de veelzijdigheid van de Seychellen?

Vakantie Seychellen eilandhoppen

De Seychellen bestaan uit 115 eilanden, waarvan minder dan een derde bewoond is. Zo veel eilanden, zoveel keuze. De meest bekende eilanden van de Seychellen zijn Mahé, La Digue en Praslin en doordat ze makkelijk te bereiken zijn ook perfect om te eilandhoppen. Rond deze drie eilanden liggen nog een paar kleinere eilanden die je kunt bezoeken, alleen is het vaak duurder daar te komen en te overnachten.

Eilandhoppen? Boek hier je reis:

Naar welke eilanden eilandhoppen?

Overweeg jij om te eilandhoppen naar de Seychellen? Welke eilanden kies je in je tour? De mooiste eilanden die je niet mag missen als je gaat eilandhoppen op de Seychellen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Mahé: met het vliegtuig kom je op het grootste eiland Mahé aan. Hier vind je mooie stranden, de hoofdstad Victoria met een bruisende ochtendmarkt en een met oerwoud bedekt binnenland.
 • Praslin: is een groen eiland, begroeid met mooie bossen en de bijzondere Coco de Mer palmboom. Langs de kust zijn er paradijselijk witte stranden met het zachtste zand, zoals Anse Lazio.
 • La Digue: staat vooral bekend om de spectaculaire stranden zoals Anse Source D’Argent. Hier waan je je op een onbewoond eiland en fietsend kom je ook veel reuzenschildpadden tegen.

Eilandhoppen? Ontdek ook deze paradijselijke eilanden

Wil je meer eilanden aan je route over de Seychellen toevoegen? Dan heb je genoeg keuze. Voor de kust van de hoofdeilanden liggen talloze kleinere eilanden die je kunt bezoeken. We geven je hier een kleine greep:

 • Bij St. Pierre of Denis Island kun je heerlijk snorkelen, ga naar het ontspannen Cousin Island waar dagjesmensen niet worden geaccepteerd en bezoek op Curieuse, een onderdeel van een marine reservaat, de ruim 250 reuzenschildpadden.
 • Hou je van vogels spotten, denk dan bijvoorbeeld aan Bird Island of Aride en voor het ultieme onbewoond eiland gevoel ga je naar het afgelegen Frégate Island.
 • Vanaf La Digue vaar je met de kajak naar het minuscule Coco Island met witte stranden, grote palmbomen en bijzondere granieten rotsformaties.

Waar op letten bij eilandhoppen Seychellen

Heb je je keuze gemaakt? Dan hebben we nog wat tips zodat je vakantie eilandhoppen op de Seychellen een succes wordt.

 • De temperatuur op de Seychellen zakt het hele jaar door niet onder de 20 graden, maar ondanks het Tropische klimaat zijn er maanden van veel regen. De beste reistijd om te gaan eilandhoppen op de Seychellen zijn daarom de maanden april, mei, oktober en november.
 • Op Mahé en Praslin is het makkelijk om te reizen met het openbaar vervoer. Toch is het huren van een auto een goede optie. Zo kom je makkelijk op de mooiste afgelegen plekjes.
 • Op het eiland La Digue rijden bijna geen auto’s, maar verplaatst iedereen zich met de fiets. Je huurt hier voor zo een kleine 6 euro per dag een fiets waarmee je met gemak het hele eiland kunt ontdekken.
 • Plan je reis naar de Seychellen van tevoren, dus ook accommodaties en boottochten. Deze kun je heel makkelijk online boeken.
 • De eilanden van de Seychellen zijn niet heel groot, dus je kunt in redelijk korte tijd veel zien, maar het is ook mogelijk wat langer op elk eiland te blijven en te genieten van de rust en ontspannen sfeer. De hoofdeilanden zijn verbonden met de Cat Cocos veerboten die dagelijks meerdere keren vertrekken.

Seychellen georganiseerd eilandhoppen

Heb je geen tijd of behoefte om je eilandhoppen route zelf uit te stippelen, kies dan voor een georganiseerde reis. Reisorganisaties bieden ook individuele rondreizen aan, zodat je niet afhankelijk bent van een groep en op je eigen tijd kunt reizen.

Wat kost eilandhoppen Seychellen?

Wanneer je gaat eilandhoppen, kan je makkelijk reizen tussen de eilanden van de Seychellen, je hebt daarbij de keuze tussen een vliegtuig en een ferry. Zo kun je bij aankomst op Mahé bijvoorbeeld direct doorvliegen naar het kleinere eiland Praslin. Deze vlucht van 15 minuten maak je in een klein vliegtuigje met 16 personen, wat op zich al een belevenis is. De kosten van deze vlucht zijn ongeveer 100 euro enkele reis per persoon.

Eilandhoppen Seychellen met ferry

Een veel goedkopere en net zo makkelijke manier om te eilandhoppen op de Seychellen is met de ferry. Mahé, Praslin en La Digue zijn per boot bereikbaar en de Cat Cocos ferry vaart meerdere keren op een dag. Voor een persoon betaal je 15 euro voor een enkele reis en de tickets kun je online boeken of gewoon op de dag zelf kopen in de haven.

De overtocht van Mahé naar Praslin is ongeveer een uur, van Praslin ben je al in een half uur op het paradijselijke La Digue en vanaf La Digue reis je in iets meer dan een uur weer terug naar Mahé. Wil je naar een van de kleinere eilanden dan worden die vaak als dagtrip aangeboden, soms vlieg je er zelfs heen met een helikopter.