Seychellen Backpacken

Ontdek het paradijs: Backpacken op de Seychellen

Denk je aan de Seychellen dan denk je aan luxe resorts en exotische prijzen. Toch is deze eilandengroep een heerlijke bestemming om te backpacken. Backpacken op de Seychellen is misschien zelfs wel leuker dan verblijven in een luxe resort: je komt op afgelegen stranden en je ontmoet meer locals. De Seychellen zijn een perfecte bestemming om lekker op eigen houtje en op een goedkope manier te ontdekken. Lees alles over backpacken op de Seychellen!

Backpacken op de Seychellen

Budget vakantie Seychellen

Voorlopig zijn de Seychellen nog geen echt backpackers paradijs, maar een budget reis naar deze archipel is zeker goed mogelijk. Je hoeft immers niet voor een all inclusive vakantie of een resort te kiezen. Hieronder laten we je zien dat backpacken op de Seychellen zelfs een veel leukere ervaring is, waardoor je droom vakantie onvergetelijk wordt.

Tip: Boek hier je vliegticket:

Tip: huur een auto

Tips voor budget overnachtingen

Als backpacker zoek je natuurlijk naar de goedkoopste accommodaties. Hostels zul je op de Seychellen niet tegenkomen, maar naast de resorts zijn er genoeg appartementen, cabañas, B & B’s en guesthouses te vinden waar je redelijk goedkoop kunt verblijven. Het leuke is dat je bij sommige accommodaties direct bij de bevolking in huis je slaapkamer hebt, waardoor je direct kunt proeven van de bijzondere creoolse cultuur.

Het nadeel is dat deze plekken meestal wat verder van de stranden of natuurparken af liggen. Maar op een eiland met de maat van Terschelling is dat eigenlijk geen groot probleem. Je vindt Airbnb’s al vanaf 40 euro per nacht, vooral het eiland Mahé heeft goedkope overnachtingsmogelijkheden.

Reis met het openbaar vervoer

Op de Seychellen kun je gemakkelijk een auto huren, maar als echte backpacker reis je natuurlijk met het openbaar vervoer over de eilanden. Op de Seychellen is dat goed geregeld en ook nog eens lekker goedkoop. Veel busroutes passeren de bekende bezienswaardigheden, waardoor je voor nog geen euro al naar de meest paradijselijke strandjes rijdt of bij de mooiste natuurparken wordt afgezet. Op de Seychellen is het pakken van de bus een hele belevenis, want je zit er tussen de plaatselijke bevolking en die zijn altijd wel in is voor een praatje.

Op het eiland La Digue rijden bijna geen auto’s en dus ook geen bussen. In dit kleine paradijsje is het dan ook heel gewoon om op de fiets rond te rijden. Die huur je al vanaf een kleine 7 euro per dag in de haven of bij het hotel.

Tips voor heerlijk en budget eten als backpacker

Op de Seychellen is de lokale keuken een interessante mix van creoolse, Indische en Afrikaanse eetgewoonten. Die kun je natuurlijk proeven in een van de duurdere restaurants, maar er zijn ook zeker budget opties die je als backpacker kunt kiezen.

  • Zo bestaat er de Seychelse versie van de take-away.
  • Op elk eiland vind je wel een aantal kleinschalige afhaalrestaurants met een terras waar je de heerlijke lokale gerechten op je gemak kunt peuzelen.
  • Langs de weg staan er ook her en der eettentjes: dit zijn gezellige plekken waar je veel lokale bevolking tegenkomt.
  • Elke woensdag en in het weekeinde zijn er op een aantal stranden op Mahé marktjes met streetfood stalletjes, waar je de vers gevangen vis direct van de barbecue kunt eten. Een leuke ervaring en nog lekker goedkoop ook.

Ontmoet de lokale bevolking

Als je gaat backpacken op de Seychellen kies je automatisch voor de betaalbare guesthouses en niet voor de luxe resorts. Het voordeel daarvan is dat je op de mooiste afgelegen strandjes terecht komt en je veel sneller direct contact hebt met de vriendelijke bewoners van de Seychellen. Als backpacker kom je op de Seychellen meestal bij een van de bewoners terechtkomt voor je accommodatie. Naast dat je de vriendelijke bevolking zo van dichtbij mag meemaken, nodigt de familie je, met een beetje geluk, misschien ook nog keertje uit voor het avondeten.

Bekijk ook:

Backpacken op de Seychellen

Wil je een betaalbare vakantie op de Seychellen, verblijf dan vooral op een van de drie bekendste eilanden: Mahé, Praslin of La Digue. Hier vind je betaalbare accommodatie en goedkopere eetgelegenheden. Om deze drie verschillende eilanden te bezoeken vaar je voor 15 euro in een uurtje over met de Cat Cocos-veerboot. Alle andere eilandjes bereik je meestal door mee te gaan met een dure excursie of zelfs een helikopter rit. Er zijn ook eilandjes die een heel resort op zichzelf zijn, waar dagjesmensen niet worden toegelaten en het wel heel duur overnachten is.