Weer en temperatuur op de Seychellen

Tropische weer op de Seychellen

Het weer op de Seychellen is tropisch en warm. De temperatuur op de Seychellen is gemiddeld temperatuur 24 tot 32 graden. O.a. dit heerlijke tropische weer maakt de eilanden tot een droombestemming.

De Seychellen is een van de mooiste plekjes op aarde met ongerepte, hagelwitte zandstranden, grote palmbomen en een indrukwekkende onderwaterwereld. Lees verder en we vertellen je alles over het weer op de Seychellen.  

Seychellen temperatuur

Het maakt in principe niet heel veel uit wanneer je naar de Seychellen gaat, want de temperatuur komt hier nooit onder de 25 graden. Maar welke maand heeft het beste weer? We zetten de temperaturen per maand voor je op een rijtje.

Watertemperatuur op de Seychellen

De watertemperaturen op de Seychellen variëren het hele jaar door, maar zijn nooit koud te noemen. De temperatuur van het water is het koudste tussen juli en september en het warmste tussen oktober en juni. Toch schommelt de temperatuur maar weinig: van 23 tot 28 graden.

Beste reistijd Seychellen

Naar de Seychellen op vakantie kun je in principe het hele jaar, vanwege het tropische weer wordt het er nooit erg koud. De temperaturen schommelen tussen de 24 en 32 graden. De beste reistijd hangt af van wat je wilt gaan doen op de Seychellen.

  • Wil je gaan surfen of zeilen, dan heb je in de maanden december, februari en mei tot september het beste weer met een goede wind.
  • Reis je naar de Seychellen vanwege een paradijselijke strandvakantie, dan zijn de maanden april, mei, oktober en november, met warm en zonnig weer, de beste reistijd.
  • Wil je gaan wandelen door de prachtig groene oerwouden, kies dan voor de zomermaanden juni, juli en augustus. In deze maanden heb je droog weer en heb je een aangename luchtvochtigheid.

Lees ook:

Weer op de Seychellen:

Weer op de Seychellen per maand:

Weer in januari

Januari is de natste maand van het jaar, het regent vaak kort, maar heftig. Het weer is nog lekker warm met temperaturen dagelijks tussen de 24 en 30 graden.

Weer in februari

In februari regent het veel minder dan in januari en liggen de temperaturen tussen 25 en 30 graden. In de tweede helft van de maand neemt de wind wat af en worden de omstandigheden om te duiken en snorkelen beter.

Weer in maart

In maart neemt de passaatwind af, er valt minder regen en het zicht onder water neemt toe. De temperatuur is aangenaam tussen 25 en 31 graden, waardoor dit een van de betere maanden is om naar de Seychellen te reizen.

Weer in april

April heeft het beste weer: het regent veel minder, de wind neemt af en de temperatuur neemt steeds meer toe. De dagelijkse temperaturen liggen rond de 24 en 31 graden. De beste tijd om te zonnen, te snorkelen en te duiken.

Weer in mei

Ook mei is een van de beste maanden van het jaar voor een vakantie op de Seychellen. Het is relatief droog, met een lage luchtvochtigheid en temperaturen rond de 25 – 30 graden. Een heerlijke maand dus voor een tropische strandvakantie.

Weer in juni

In juni is het mooi weer op de Seychellen. De temperaturen zijn aangenaam tussen de 25 en 29 graden, de wind neemt toe waardoor het wat fris kan zijn. Het is een perfecte maand om te surfen en zeilen.

Weer in juli

Juli is de koelste maand met temperaturen tussen 24 en 28 graden, weinig regen maar meer wind. De perfecte maand voor actievelingen die graag zeilen, surfen of wandelen.

Weer in augustus

In augustus varieert de temperatuur tussen de 24 en 28 graden, er valt weinig regen, maar de sterke wind maakt het weer perfect voor lange wandeltochten over de talrijke wandelpaden op de Seychellen.

Weer in september

In september is het warm, tussen de 24 en 29 graden, maar met de hoge luchtvochtigheid voelt het heet aan. Het waait nog steeds, maar aan de westkust is het een stuk rustiger. Er is wel weer meer kans op regen, maar dit is nog steeds een goede maand voor een strandvakantie aan het turquoise oceaanwater.

Weer in oktober

Het weer in oktober is perfect voor een vakantie op de Seychellen is. Het is warm, met temperaturen van 24 tot 30 graden, er staat minder wind en er is iets meer kans op regen. Dit is hét moment om de reuzenschildpadden hun eieren te zien leggen in het witte zand.

Weer in november

Ook in november is het weer aangenaam, met wel iets meer regen, maar met temperaturen tussen de 24 en 30 graden. De wind uit het westen trekt iets meer aan, maar voor snorkelaars en duikers is dit de beste reistijd: het zicht onder water is uitstekend.

Weer in december

In december waait het stevig op de Seychellen. De temperaturen variëren van 24 tot 30 graden en in vergelijking met november valt er ook meer regen. Daarom is het de perfecte maand om te windsurfen of zeilen.