Seychellen vliegtijd

Vliegtijd Seychellen

Overweeg je naar de tropische Seychellen te vliegen? Dan wil je weten wat de vliegtijd naar de Seychellen is. Hieronder lees je alles over vliegtijd naar de Seychellen,  vluchten, overstappen, etc. zodat je niet voor verrassingen staat.

Hoe lang is het vliegen naar de Seychellen?

De vliegtijd naar de Seychellen vanaf deze luchthavens verschilt daardoor aanzienlijk. Vanaf Eindhoven en Rotterdam ben je door de meerdere tussenstops als gauw minimaal 18 uur onderweg, de kortste vlucht naar de Seychellen heb je dan ook als je vliegt vanaf Schiphol. Je vliegtijd naar het hoofdeiland van de Seychellen is met tussenstop vanaf Amsterdam een kleine 12 uur.

Vliegen naar Seychellen

Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks naar de Seychellen vliegen, houd er dus rekening mee dat een of meerdere tussenstops je reistijd naar deze paradijselijke eilandengroep in de Indische Oceaan korter of juist langer maken. Je kunt vanaf drie verschillende Nederlandse luchthavens naar de Seychellen vliegen: Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam.

Reis je via Rotterdam of Eindhoven dan krijg je te maken met minimaal 2 keer overstappen, vertrek je vanaf Amsterdam dan heb je maar 1 tussenstop. Natuurlijk hebben het aantal tussenstops invloed op de hoelang het vliegen is naar de Seychellen.

Tussenstops vlucht Seychellen

Elke vliegmaatschappij maakt op een andere plek een tussenstop. Vlieg je met KLM naar de Seychellen, dan heb je een tussenlanding in Nairobi. Maar je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld met de maatschappijen Emirates, Kenya Airways, Turkish Airlines of Etihad Airways naar de internationale luchthaven van de Seychellen te vliegen. Reken dan op tussenstops in Dubai, Abu Dhabi of Qatar. Vanuit deze steden gaat er meestal tweemaal daags een vlucht naar het hoofdeiland van de Seychellen, Mahé.

Wil je liever vanuit Europa in een keer naar de Seychellen vliegen, reis dan via Londen, Frankfurt of Parijs. Maar let op, deze vluchten gaan meestal alleen in het hoogseizoen van april tot en met oktober, en laat op de dag waardoor je misschien je wel een tijd moet wachten tijdens de tussenstop. Lees hier meer over vliegtickets naar de Seychellen. 

Kosten vliegen naar de Seychellen

Deze prachtige eilandengroep met parelwitte stranden en helderblauwe water is vooral bekend als een spectaculaire honeymoon bestemming, dus een budget bestemming is het niet. Vliegen naar de Seychellen is dan ook niet heel goedkoop. De vluchten van Emirates en Etihad zijn over het algemeen het goedkoopste, denk daarbij aan een retourtje voor ongeveer 550 euro per persoon.

Vliegveld Mahé Seychellen

De Seychellen heeft maar een internationaal vliegveld, op het hoofdeiland Mahé dat zo een 10 km van de hoofdstad Victoria vandaan ligt. Het vliegveld heet ‘Aéroport de la pointe Larue’, maar je vindt het bij je boeking met de afkorting SEZ (Seychelles International Airport). Alle internationale vluchten vanuit Afrika, Azië, Europa en het Midden-Oosten landen hier. De kleine luchthaven heeft maar een internationale terminal en er is daarnaast ook een binnenlandse terminal. Tussen beide terminals is het ongeveer 2 minuten lopen. Als internationale luchthaven beschikt Seychelles International Airport natuurlijk over geldautomaten en geldwisselkantoren.

Direct doorreizen naar andere eilanden

Vanaf dit vliegveld kun je met een binnenlandse vlucht direct doorreizen naar een van de andere eilanden van de Seychellen, zoals Praslin en La Digue. Deze vluchten boek je bij de nationale luchtvaartmaatschappij Air Seychelles, die elke dag 20 vluchten naar Praslin verzorgen. De vliegtijd van deze reis is maar 15 tot 20 minuten en wordt uitgevoerd met een klein een vliegtuigje. Zil Air verzorgt met een helikopter vanaf Mahé vluchten naar de andere eilanden van de Seychellen.

Vliegen naar de Seychellen

Vlieg jij binnenkort naar de Seychellen eilanden? Deze eilandengroep in de Indische oceaan, met als grootste eiland Mahé, bereik je met een kleine twaalf uur vliegtijd. Op Mahé ligt ook de hoofdstad van de Seychellen: Victoria. Op dit eiland vind je verder mooie stranden, prachtige natuurparken en proef je de creoolse cultuur. Naar de Seychellen vlieg je ook als je van duiken of snorkelen houdt: vanaf de mooie stranden zwem je zo naar koraalriffen of granieten rotsformaties en ontdek je de meest kleurrijke tropische vissen.

Hoe laat is het op de Seychellen?

Vlieg je naar de Seychellen, dan moet je bij het berekenen van de vliegtijd er ook rekening mee houden dat er een tijdsverschil is tussen deze tropische eilanden en Nederland. Gelukkig is dat verschil niet zo groot: in de zomer is het op de Seychellen twee uur later, in de winter is dat drie uur.