Tijdsverschil op de Seychellen

Tijdsverschil Seychellen

De Seychellen is een archipel gelegen in het westelijk deel van de Indische Oceaan. Deze prachtige tropische eilanden met parelwitte stranden liggen dichter bij de evenaar dan wij en daarom is er tussen de Seychellen een tijdsverschil met Nederland.

Tijdsverschil Seychellen Nederland

Het tijdsverschil met Nederland is klein: tijdens onze wintertijd, tussen de laatste zondag in maart en de laatste zondag in oktober, is het tijdsverschil 3 uur. Het tijdsverschil op de Seychellen is in de zomertijd slechts 2 uur verschil.

Op de Seychellen doet men niet aan de wisseling van winter- naar zomertijd. Door de ligging dicht bij de evenaar geniet je het hele jaar door van bijna 12 uur daglicht. Elke dag gaat de zon om 6.00 uur op en de zonsondergang is zo rond de 18.30 uur.

Tijdzone Seychellen

De Seychellen vallen onder de tijdzone Indian/Mahe UTC +4, wat het tijdsverschil met Nederland 2 of 3 uur maakt, afhankelijk van onze winter- of zomertijd.

De Seychellen kun je met recht een paradijsje noemen met witte stranden van poederzand, helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Het binnenland van de grootste eilanden is bedekt met een deken van oerwoud vol met bijzonder flora en fauna. De temperatuur daalt nooit onder de 25 graden en je hebt er elke dag kans op heerlijk strandweer. Je krijgt er meteen het onbewoonde eiland gevoel als je vanaf het strand over de uitgestrekte oceaan kijkt. 

Tijdsverschil op Mahé

Het grootste eiland van de Seychellen is Mahé, dat ongeveer net zo groot als Texel is. Mahé wordt gerekend tot de Inner Islands en de ligging van Mahé bepaalt de tijd op de Seychellen. Het tijdsverschil is hier dus +2 of 3 uur.

Op het eiland ligt de hoofdstad van de Seychellen, Victoria, wat met zo’n 25.000 inwoners ‘s werelds kleinste hoofdstad is. De andere twee grotere eilanden zijn Praslin en La Digue.

Ligging Seychellen

De Seychellen bestaat uit 115 eilanden en ligt tussen de 500 en 1600 kilometer van Kenia aan de oostkust van Afrika. Mauritius ligt 1700 ten zuiden van Mahé en de Seychellen liggen ten noordoosten van Madagaskar. De eilanden liggen verspreid over de Indische Oceaan en beslaan samen een oppervlakte van 400.000 km². De grootste afstand tussen twee eilanden is dat tussen Mahé en Aldabra en beslaat een kleine 1100 km. Doordat de eilanden dicht bij de evenaar liggen, hebben ze een tropisch klimaat.

Vliegtijd Seychellen

De Seychellen bereik je niet met een directe vlucht vanuit Nederland, je moet ergens een overstap maken. Hierdoor duurt de reis naar de Seychellen minimaal 12 uur. Je kunt de overstap maken in Dubai, Abu Dhabi of Qatar, maar ook vliegen over bijvoorbeeld Kenia. Wil je vanuit Europa een rechtstreekse vlucht, dan kun je direct naar de Seychellen vliegen via Londen, Frankfurt of Parijs. Hou met het boeken van de verschillende vluchten wel rekening met het tijdsverschil op de Seychellen.