Seychellen Klimaat

Klimaat Seychellen

De Seychellen liggen in de Indische Oceaan vlakbij de evenaar en ten noorden van Madagaskar. De paradijselijke eilanden hebben een tropisch regenwoudklimaat.

Het hele jaar door heerst er daardoor een zacht en aangenaam klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. Dit heerlijke klimaat maakt de Seychellen een prachtige tropische vakantiebestemming waar je elk moment van het jaar naartoe kunt.

Klimaat Seychellen

Wil je weten hoe het klimaat is op de Seychellen, voor het beste strandweer om heerlijk te kunnen genieten van dit tropische paradijs? En ben je benieuwd welke tijd van het jaar de azuurblauwe zee rustig genoeg is voor een duik tussen de kleurrijke vissen en koraalriffen? Lees dan vooral even verder.

Klimaat met 2 seizoenen 

Het klimaat op de Seychellen is afhankelijk van de richting van de passaatwinden en de orkanen in het gebied, waardoor het weer op de Seychellen is verdeeld in twee seizoenen: een droog seizoen en een nat seizoen. Het natte seizoen loopt van november tot februari, waarin de uitlopers van de orkanen voor grote hoeveelheden regen en zelfs onweer kunnen zorgen, met name in de maand januari. Tijdens het droge seizoen, van mei tot september, kan er wekenlang geen druppel regen vallen.

Temperaturen op de Seychellen

Door de ligging van de Seychellen is het er het hele jaar door warm, wat het een perfecte zonvakantie bestemming maakt. Maar ook op de Seychellen verschilt het klimaat per seizoen. Tijdens het droge seizoen is het op de eilanden wat koeler, al zakt de temperatuur niet snel beneden de 23 graden. Daarnaast staat er die maanden vaker een frisse bries, wat ideaal is voor watersport liefhebbers. De regen die dan valt, valt ook nog eens grotendeels ‘s nachts.

Het regenseizoen op de Seychellen

Het regenseizoen is de warmste periode met soms een temperatuur van 32 graden, wat door een luchtvochtigheid hoger dan 80% vaak veel warmer aanvoelt. In deze maanden kan het weer wisselvallig zijn met aan de ene kant van het eiland de zon en aan de andere kant een flinke hoosbui.

Aangename nachttemperaturen

De nachttemperaturen liggen zo een 5 graden lager dan de temperaturen overdag. De maanden april en oktober zijn redelijk warm, maar met een lichte bries en een kalme zee. Dit maakt het aangenaam vertoeven op de Seychellen. Wandelen door de hoofdstad Victoria, lekker lang op het strand liggen en een flinke fietstocht op La Digue, de tropische temperaturen maken het allemaal mogelijk.

Kenmerken tropisch klimaat

Seychellen beste reistijd

De beste reistijd naar de Seychellen zijn de maanden mei, juni, september en oktober. In dit tussenseizoen heb je de meeste kans op zon en aangenaam warm weer zonder al te veel regen. In die maanden is de zee ook rustig, dus niets staat je in de weg voor een verfrissende duik in het water. Door het heerlijke klimaat is het water het hele jaar door trouwens lekker warm en de temperatuur daalt nooit onder de 28 graden. De ideaal dus om je zonder zorgen onder te dompelen in de helderblauwe zee.

Door het heerlijke klimaat kan je eigenlijk het hele jaar vakantie vieren op dit tropische paradijs.

Beste klimaat Seychellen

  • Wil je naar de Seychellen voor een duikvakantie, kies dan voor de periode met een rustige en heldere zee: van november tot en met maart.
  • Ben je een echte vogelliefhebber dan zijn de maanden in het broedseizoen de perfecte periode om de bijzondere zeevogels van de Seychellen te spotten: april, mei en september.
  • Hou je van wandelen en wil je de bergen en oerwouden van de Seychellen ontdekken, ga dan vooral als de luchtvochtigheid laag is: tussen mei en september.
  • De ware windsurfers zoeken natuurlijk wat meer avontuur en komen in de maanden mei tot en met september aan de zuidelijke kant van de eilanden aan hun trekken.

Zonuren Seychellen

De Seychellen liggen bij de evenaar, wat ervoor zorgt dat een dag 12 zonuren kan hebben. Toch zijn er op de Seychellen nooit dagen met een volledig strakke blauwe lucht. Door het vochtige klimaat zijn er altijd wel wolken en tijdens de regenperiode zijn er ook flink bewolkte dagen.

Geen orkanen

De Seychellen liggen in de Indische oceaan net buiten het orkaangebied, waardoor het soms hard kan waaien, maar het nooit stormachtig wordt.

Tijdens het regenseizoen is de zee zelfs zeer rustig, met hoog uit aan de noordkant een sterkere branding. Het koelere weer van de droge periode maakt de zee juist onrustiger, vooral aan de zuidkust, waardoor niet alle stranden kalm zwemwater hebben. Ook voor duikers is een woelige zee natuurlijk geen pretje.