Beste reistijd Seychellen

Seychellen beste reistijd

De Seychellen is een van de mooiste tropische plekjes op aarde met parelwittestranden, palmbomen en een prachtige onderwaterwereld in de helderblauwe zee. Ga je op vakantie naar zo’n klein paradijs dan wil je wel zeker weten dat je er op het perfecte moment bent. Maar wat is nu de beste reistijd voor je vakantie naar de Seychellen? Wij vertellen je alles over de beste reistijd voor een onvergetelijke vakantie. 

De beste reistijd vakantie Seychellen

De beste reistijd voor je vakantie naar de Seychellen zijn de maanden april en mei of oktober en november. Dit komt doordat het klimaat op deze archipel bepaald wordt door de moesson. De Seychellen heeft twee moessonseizoenen: één in de winter, de noordwest moesson en ééin de zomer, de zuidoost moesson.

Wat is de beste reistijd naar de Seychellen?

De beste reistijd hangt natuurlijk af van verschillende dingen. Vind je het belangrijk om te duiken? Of kijk je vooral naar het weer?

Beste reistijd duiken Seychellen

April en mei is de beste reistijd voor duikers op de Seychellen, maar ook september en oktober zijn een goede reistijd. Het water is dan rustig, doordat er geen wind staat, waardoor je onder water een zicht kunt hebben van meer dan 30 meter en dus een geweldige periode om bijzondere vissen en schildpadden te spotten.

Beste reistijd buiten hoogseizoen

Vermijd je liever de topdrukte en wil je alle stranden voor jezelf? Reis dan buiten de drukste maanden om naar de Seychellen. Het hoogseizoen is in de maanden december, januari, juli en augustus Voor jou is de beste reistijd dus niet in deze maanden ;). Dan lopen de eilanden vol met toeristen, waardoor de prijzen van tickets, hotelkamers en restaurants flink stijgen. De eilanden van de Seychellen, waar je het meeste toerisme vindt, zijn niet zo groot, dus wil je in deze maanden zeker zijn van een mooie plek, dan moet je er vroeg bij zijn.

Mooi weer op de Seychellen
Wat ook je plannen zijn, tijdens je vakantie op de Seychellen wil je natuurlijk goed weer en betaalbare prijzen. Daarom is het een goed idee om te weten wat de beste reistijd is naar deze zonnige eilandengroep zodat je niet wordt overvallen door de moessonregens of hoge hotelprijzen.

Tropisch klimaat
Op de Seychellen kennen ze geen winter. Het tropische klimaat en het feit dat ze dicht bij de evenaar liggen, zorgt het hele jaar door voor temperaturen tussen de 24 en 30 graden. Wel is er het hele jaar een hoge luchtvochtigheid van 80%, maar ondanks dat kun je de Seychellen het hele jaar bezoeken. 

Regen en wind op de Seychellen

In de maanden december, januari en februari heb je kans op veel regen met een flinke bries. Van mei tot september waait het soms flink tot stormachtig, al zijn zware stormen op de Seychellen zeldzaam. Het nadeel in deze tijd is dat er veel zeewier op de stranden aanspoelt en niet elk strand rustig zwemwater heeft. Juli en augustus zijn de koelste maanden met de minste kans op regen. 

Rustige zee op de Seychellen

In de maanden april, mei, oktober en november is er sprake van een verandering van windrichting, waardoor het er bijna windstil is en dus ook rustig zwemwater. Wel is er in die periode een hoge luchtvochtigheid, wat met name het weer in april zeer warm maakt. De maanden oktober en november zijn misschien wel de beste reistijd voor je vakantie naar de Seychellen. Je hebt kans op zeker 7 uur zon per dag met een zacht briesje, een rustige zee en heerlijke temperaturen.

Overzicht beste reistijd Seychellen

Zoals je ziet, hoewel je het hele jaar door warm weer hebt op de Seychellen, is het niet altijd de beste reistijd. We zetten de informatie nog een keer op een rijtje voor je.

Reistijd: Mei t/m september en december t/m maart

In de zomermaanden is het mooi weer op de Seychellen, staat er een flinke wind. In de wintermaanden valt er op de Seychellen veel regen. De maanden juli, augustus, december en januari zijn tevens het hoogseizoen op deze archipel, waardoor het druk kan worden en de prijzen erg hoog kunnen zijn. Wil je toch in deze maanden reizen, reserveer dan ruim op tijd. Heb je de mogelijkheid deze maanden te vermijden, dan is dat zeker aan te bevelen.

Reistijd: april, mei & oktober, november

Deze maanden zijn de beste reistijd voor een vakantie naar de Seychellen. In deze maanden verandert de windrichting, waardoor het windstil is en er weinig neerslag valt. In het voorjaar is het er het warmst, met een hoge luchtvochtigheid, in het najaar heb je nog wel een briesje, maar dat maakt de warmte ook aangenaam. Daarnaast is het er niet druk, de meeste toeristen reizen in het hoogseizoen naar de Seychellen, waardoor deze eilanden een waar strandparadijs zijn. Ook voor duikers zijn dit de perfecte maanden met een rustige zee en goed zicht onder water.

Meer weten over de Seychellen?