Vakantie Praslin Seychellen

Praslin: het relaxte palmbomeneiland

Parelwitte zandstranden met een kristalheldere zee, wuivende palmbomen en prachtige natuurreservaten. Praslin is werkelijk een paradijs! Het heerlijke Seychellen eiland ligt midden in de Indische Oceaan en heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke droomvakantie. Lees je verder? 

Over praslin:

De mooiste vakanties naar Praslin:

Wat te doen op Praslin seychellen?

Als je je afvraagt wat te doen op Praslin? Dan staan de vele paradijselijke stranden natuurlijk op nr. 1. Maar er is meer te doen op Praslin dan enkel naar het strand. 

Coco de mer; de grootste kokosnoten ter wereld

Coco de mer is een zeldzame palmboom met de grootste kokosnoten ter wereld. De unieke Coco de mer groeit alleen op de Seychellen eilanden, waaronder op Praslin. Niet voor niets dat Praslin bekend staat om zijn vele (en unieke) palmbomen. De enorme vruchten worden beschouwd als een delicatesse. Wil je de coco de mer bekijken? Dat kan in natuurreservaat Vallee de Mai. 

Bezoek natuurreservaat Vallée de Mai

Wanneer je op Praslin bent, is een bezoek aan Natuurreserveaat Vallée de Mai een leuke bezienswaardigheid! Het natuurpark heeft een plekje veroverd op de UNESCO Werelderfgoedlijst, het kleinste plekje ter wereld op de lijst. In het unieke natuurlijk tref je: 

Vakantie boeken naar Praslin:

De mooiste stranden op Praslin Seychellen

Praslin staat bekend om de vele hagelwitte zandstranden. De 2 paradijselijke stranden Anse Georgette en Anse Lazio staan zelfs in de top 10 mooiste stranden van de wereld.

1. Anse Lazio

Anse Lazio is misschien wel het mooiste strand van Praslin. Het hagelwitte strand ligt aan de noordwestkust van Praslin. Het stand is omringt door palmbomen en grote granietrotsen. Dit mooie strand van Praslin is een populaire plek om te duiken en snorkelen.

2. Anse Georgette

Anse Georgette is een beeldschoon strand aan de noordwestkust van Praslin. Door het heldere turquoise water, het zachte witte zand en de indrukwekkende granieten rotsblokken langs de kustlijn behoort Anse Georgette tot de mooiste stranden ter wereld. Dit prachte strand is de perfecte plek om te snorkelen. 

Seychellen vakantie

Ontdek het paradijselijke Praslin. Boek jouw vakantie bij de reisspecialist:

Het weer op Praslin Seychellen

Praslin heeft een tropisch klimaat wat maakt dat het weer heerlijk is. De temperaturen zijn hoog net als de luchtvochtigheid. Gedurende het hele jaar is het warm op Praslin en is de temperatuur tussen de 24°C en 30°C. Kortom, heerlijk weer voor een vakantie. 

De Seychellen kennen 2 seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen is van november t/m april. Het droogseizoen van mei t/m oktober. 

Vervoer op Praslin

  • Van de éne kant van het eiland naar de andere kant? Pak de bus op Praslin. Er gaat een bus die langs de belangrijkste plekken op Praslin gaat.
  • Huur een fiets: wil je wel wat meer van het eiland zien? Huur een fiets en verken het eiland.

Praslin heeft een oppervlakte van 38 km² en is hiermee het 2de grootste eiland van de Seychellen. Het eiland is ongeveer 7 km breed en 15 km lang. 

Je kan het eiland Praslin om meerdere manier bereiken: 

  • Vliegen naar Praslin: vanaf het hoofdeiland Mahé gaan er interne vluchten naar het eiland Praslin. Deze vlucht duurt ongeveer 15 min. 
  • Met de veerboot: vanaf Mahé vertrekken er iedere dag veerboten naar Praslin. De veerboot is 45 min. onderweg.
  • Ferry: naast de veerboot gaat er ook een snelle boot vanaf naar Praslin. Een ferry brengt je in 20 min. naar het eiland Praslin. 

Tip: reserveer of boek je boot of vlucht vooraf. 

  • Coco de Mer & Black Parrot Suites – Populair 4 sterren hotel. 
  • Constance Lemuria hotel – luxe 5 sterren hotel op Praslin. 
  • Indian Ocean Lodge – 3 sterren hotel. 
  • Berjaya hotel Praslin – budget optie.