De paradijselijke Seychellen eilanden

De Seychellen eilanden zijn een klein onaangetast paradijs, waar de stranden parelwit zijn, de zee azuurblauw en de unieke tropische flora en inheemse fauna indrukwekkend. Deze archipel bij de Afrikaanse oostkust bestaat uit 115 kleine en grote eilanden, waarvan minder dan een derde bewoond is.

Het aangename klimaat, de vriendelijke bevolking en tropisch groene wouden maken de Seychellen dan ook een droombestemming voor je volgende vakantie.

3 mooiste eilanden van de Seychellen

Waar vind je de mooiste stranden, de leukste bezienswaardigheden en de meest indrukwekkende natuurparken op de Seychellen eilanden?

In dit verloren paradijs biedt elk eiland iets anders, daarom zijn de Seychellen uitermate geschikt om te eilandhoppen. De drie mooiste eilanden waar je alles vindt wat je nodig hebt voor een perfecte droomvakantie zijn Mahé, Praslin en La Digue.

Seychellen Eilanden:

Op Mahé proef je de creoolse cultuur

Mahé is het eiland waar de bergen langzaam uitlopen in witte zandstranden en kristalhelder water. Mahé is met een oppervlakte van 150 km² het grootste eiland van de Seychellen en hier wonen dan ook de meeste inwoners van deze archipel. De hoofdstad van de Seychellen, Victoria, ligt op Mahé en is een van de kleinste steden ter wereld. Victoria is zeker een bezoek waard: bezoek de levendige ochtendmarkt in het centrum of ga op zoek naar de oude piratengraven op de Bel Air begraafplaats. Ook het binnenland is indrukwekkend met het Morne Seychellois national park, waar je naar de hoogste berg van deze archipel kunt hiken, of het vlakbij gelegen Baie Ternay Marina National Park met prachtige koraalriffen.
Seychellen vakantie
Seychellen vakantie

La Digue is het kleinste bewoonde eiland van de Seychellen. Het ligt ongeveer 43 km van het hoofdeiland Mahé af en heeft een oppervlakte van nog geen 10 km². La Digue is vooral bekend vanwege de prachtige zandstranden, die elk jaar weer de titel ‘mooiste stranden van de wereld’ in de wacht slepen.

Met de indrukwekkende graniet formaties is Anse Source d’Argent daarvan het meest spectaculaire strand. Op dit kleine eiland rijden bijna geen auto’s en is daarom heerlijk rustig. Wil je het eiland bekijken, pak dan vooral de fiets. Op deze ontspannen manier kom je gemakkelijk op alle mooie plekjes op dit eiland.

Het op een na grootste eiland van de Seychellen is Praslin. Met een oppervlakte van bijna 40 km², een indrukwekkende kustlijn en de gastvrije bevolking is dit oude pirateneiland een populaire vakantiebestemming.

Je vindt er mooie stranden zoals Côte d’Or, Anse Volbert en Anse Lazio. De palmboom Coco de Mer komt alleen op dit eiland voor: in Vallée de Mai maak je een wandeling langs deze reusachtige palmbomen. Bezoek het prachtige Praslin National Park of ga snorkelen bij Chauve-Souris. Ook kun je er een fantastische natuurwandeling naar de vuurtoren, de Glacis Noire maken. Het nabijgelegen eiland Cousin is een groot natuurreservaat waar je veel reuzenschildpadden tegenkomt.

Waar liggen de Seychellen eilanden?

De Seychellen eilanden zijn een archipel van 115 eilanden midden in de Indische Oceaan. Ze liggen verspreid over een oppervlakte van 400.000 km². Het hoofdeiland Mahé ligt een kleine 700 kilometer ten noorden van Madagaskar en meer dan 1500 kilometer ten oosten van de kust van Kenia.

Seychellen eilanden op de kaart

De Seychellen liggen verspreid over de Indische Oceaan op meer dan 1500 km afstand van de kust van Kenia. Op onderstaande kaart zie je waar de paradijselijke Seychellen eilanden liggen.

Seychellen eilanden op de kaart

Het klimaat op Seychellen eilanden

De Seychellen hebben een tropisch regenwoudklimaat, waardoor het daar het hele jaar door aangenaam warm is. De temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 30 graden, in de wintermaanden zakt het naar een gemiddelde 24 graden Celsius.

Beste reistijd naar de Seychellen eilanden

De beste reistijd naar de Seychellen eilanden is april tot juni en de maanden oktober en november. In deze maanden heb je minder kans op neerslag. 

De natuur op de Seychellen eilanden

Elk eiland van de Seychellen heeft de zo karakteristieke witte stranden, die grenzen aan een  helderblauwe zee en omringd zijn met wuivende palmbomen. Een klein deel van de eilanden is daarnaast in het binnenland bergachtig en bezaaid met de veel gefotografeerde granieten rotsen. De Seychellen eilanden worden vaak vergeleken met de Galapagos eilanden. Je vindt er naast de prachtige stranden en rotsen namelijk ook dichtbegroeide tropische regenwouden en nationale parken vol met de unieke inheemse flora en fauna.

Ontdek de Seychellen eilanden met:

Duiken bij de Seychellen

Ook de onderwaterwereld van de Seychellen eilanden is bijzonder te noemen, het heldere water wemelt van kleurrijke vissen, maar ook roggen en zeeschildpadden. Als je geluk hebt, kun je snorkelen met walvishaaien of dolfijnen spotten tussen de prachtige koraalriffen en scheepswrakken langs de kust van de eilanden. Lees meer over duiken op de Seychellen.

De stranden van de Seychellen

Stuk voor stuk is elk strand op de Seychellen een lust voor het oog met het parelwitte zand en een azuurblauwe zee. En een paar daarvan zijn met recht de mooiste stranden ter wereld te noemen door de bijzondere rotsformaties of enorme palmbomen. Vaak kun je vanaf het strand zo de bijzondere onderwaterwereld inlopen, alles wat je nodig hebt, is een duikbril. De Seychellen zijn dan ook een super bestemming voor een heerlijke strandvakantie.

Een korte geschiedenis over de Seychellen eilanden

Vasco de Gama ontdekte in 1501 deze eilandengroep, maar eigenlijk was niemand echt geïnteresseerd in deze afgelegen archipel. De eerste bewoners waren vooral piraten, die met name het eiland Praslin als uitvalsbasis van hun rooftochten gebruikten. De Seychellen eilanden werden in 1756 bij Frankrijk ingelijfd en genoemd werden naar burggraaf Moreau des Seychelles. In 1814 werden ze na de nederlaag van Napoleon officieel een Britse kolonie. Vanaf die tijd woonden er naast Europeanen ook veel vrijgelaten slaven, wat zorgde voor de creoolse cultuur. De Seychellen werden in 1976 een onafhankelijk land en met de in 1971 geopende luchthaven nam vanaf die tijd het toerisme steeds meer toe. De bevolking nu leeft nu naast landbouw en visserij voornamelijk van het toerisme.

Ontdek de Seychellen eilanden

Boek jouw droomvakantie bij een reisspecialist