Surfen op de Seychellen

Seychellen surfen

Surfen op in een tropisch paradijs? Dan zit je op de Seychellen goed! De Seychellen worden gevormd door 115 eilanden in de Indische Oceaan. Deze eilandengroep is beroemd vanwege de prachtige stranden en het azuurblauwe water. Maar op de Seychellen kun je ook heel goed surfen. Je vindt er enkele van de mooiste en meest ongerepte stranden op aarde: stel je eens voor dat je daar met een heerlijk zonnetje op je surfplank door het helderblauwe water glijdt. Wij vertellen je alles over Surfen op de Seychellen, lees je verder?

Onbekend surfparadijs

Surfen is de meest onbekende activiteit die je op de Seychellen kunt doen. De Seychellen staan niet bekend als surf-hotspot vanwege de matige hoeveelheid goede golven. Maar in dit paradijs zijn er wel degelijk enkele verborgen juweeltjes te vinden. En natuurlijk ligt de schoonheid van een surfvakantie op de Seychellen in het feit dat je door de onbekendheid in de surfwereld het water voor jezelf hebt.

Surfscholen op de Seychellen

Op de Seychellen vind je weinig surfscholen, op het eiland Mahé is er bijvoorbeeld Surf House, waar een klein team van internationaal gekwalificeerde instructeurs lesgeven aan beginners en gevorderden. Ook kun je daar rond de 50 euro per dag een surfuitrusting huren. De kosten van een enkele surfles met een instructie op het land en in het water beginnen vanaf 130 euro.

Beste surfplekken Seychellen

De twee belangrijkste eilanden voor surfers zijn La Digue en Mahé, hier vind je de beste golven van de Seychellen, maar dit zijn niet de enige plekken, hieronder geven je er een aantal.

Surfen Mahé

Een van de twee meest populaire eilanden van de Seychellen om te surfen is Mahé. Hier zijn aan de oostkant een aantal geweldige surfspots voor beginners en gevorderden te vinden. Surf als beginner bijvoorbeeld bij Carana Beach, Anse Gaulett, Grand Anse en Anse Intendance.

Ervaren surfers komen bij Anse Bougainville, North East Point, Anse Royale, Roche Copra en Plantation Club aan hun trekken met spannende golven en leuke breaks.

Surfen La Digue

Op La Digue vind je de perfecte surfplekken vooral aan de zuidkust. De populairste plek van de Seychellen is Grand Anse Beach, maar er zijn nog andere stranden met goede golven. Denk als beginner bijvoorbeeld aan Anse Banane, Anse Source Argent en Pointe Canon.

Ben je een gevorderde surfer dan zijn de golven bij Cross Pier, Pointe Camille, Petit Anse en Anse Coco absoluut voor jou.

Surfen La Digue

Op La Digue vind je de perfecte surfplekken vooral aan de zuidkust. De populairste plek van de Seychellen is Grand Anse Beach, maar er zijn nog andere stranden met goede golven. Denk als beginner bijvoorbeeld aan Anse Banane, Anse Source Argent en Pointe Canon.

Ben je een gevorderde surfer dan zijn de golven bij Cross Pier, Pointe Camille, Petit Anse en Anse Coco absoluut voor jou.

Surfen Praslin

Op Praslin zijn er twee populaire stranden om te surfen: Anse Lazio en Anse Kerlan. De golven zijn spannend en de tropische stranden prachtig. Deze plekken zijn een goede optie is voor beginnende surfers.

Silhouet Island

Ga je in de maanden augustus, september of rond januari, februari en maart surfen op de Seychellen, kies dan voor Silhouet Island. Met name het strand van Anse Lascars is erg populair in de surfwereld. Hier heb je de meeste kans op golven van bijna 2 meter, dus niet echt voor beginners.

Relaxt surfen op de Seychellen

De golven rond de Seychellen zijn perfect voor beginners en gezinnen. Met het warme water van de Indische Oceaan geniet je van een relaxte surftrip in een prachtige omgeving. Dit relatief onontdekte surfparadijs is ook een geweldige plek voor longboard- en shortboardsurfers die op een tropische plek hun vaardigheden willen testen.

Beste reistijd surfen Seychellen

Door de ligging van de Seychellen is het klimaat verdeeld in twee perioden: de noordwestelijke moesson en de zuidoostelijke moesson. Hierdoor variëren per seizoen de beste plekken om te surfen op de Seychellen. De beste tijd om te gaan surfen op de Seychellen is tussen april en oktober, al zijn er het hele jaar door wel goede surfspots te vinden.

Vervoer op de Seychellen

De beste infrastructuur vind je op Mahé en Praslin. Op deze twee eilanden kun je een auto huren en is het openbaar vervoer goed geregeld, wel zo handig als je je eigen board meeneemt. Op La Digue rijden haast geen auto’s, het standaard vervoermiddel is de fiets. Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om je accommodatie dicht bij de beste surfplekken te zoeken.

Meer weten over de Seychellen?