Duiken Seychellen

Duiken in de Seychellen

De Seychellen mogen zich met recht een van de mooiste duiklocaties ter wereld noemen. Ben je op zoek naar onaangetaste koraalriffen, kristalhelder water en een heerlijke watertemperatuur, dan ben je op de Seychellen op de juiste plek. We vertellen je alles over duiken op de Seychellen. 

Duiken in een paradijs

Het azuurblauwe water met rotspartijen vol gaten, onderwatergrotten, ravijnen en leuke gangetjes, biedt prachtige duikplekken voor beginnende en gevorderde duikers. Je hoeft niet eens ver te zoeken. Direct langs de parelwitte zandstranden duik je naar mooie koraalriffen begroeid met koraal in alle kleuren van de regenboog. Duik door wrakken en kloven terwijl de tropische vissen je omringen.

Duik in de rijke onderwaterwereld van de Seychellen

De helft van de Seychellen is aangewezen als nationale park, de geliefde woonplaatsen van een aantal zeer bijzondere diersoorten. In het kristalheldere water rond de Seychellen vind je daardoor meer dan 1000 soorten vis en 300 soorten koraal. Oftewel; de perfecte plek om te duiken. We geven je een kleine greep uit al deze bijzondere creaturen hieronder:

  • Verwacht veel nieuwsgierige vissen zoals vleermuisvissen, lipvissen, kogelvissen en anemoonvissen tijdens je duik. En scholen met ontelbaar veel tandbaarzen, koraalduivels, barracuda’s, papegaaivissen en roodbaars.
  • Ook de haaienpopulatie is gezond met onder andere de verschillende rifhaaien, hamerhaaien, verpleegsterhaaien en walvishaaien. Om de Walvishaai te spotten tijdens het duiken heb je de grootste kans in de maanden september en oktober. Gedurende het hele jaar heb je grote kans om de Adelaarsrog en Witpuntrifhaai te spotten. 
  • Ook andere creaturen komen er in overvloed voor: denk aan zeeschildpadden, inktvissen, naaktslakken, bidsprinkhaankreeften en garnalen. Gedurende het hele jaar heb je grote kans op zeeschildpadden tijdens het duiken. 
  • Door het vele plankton in het water kom je er ook grotere onderwaterdieren tegen tijdens het duiken rondom de Seychellen eilanden zoals duivelsroggen, groupers, murenes en misschien bultruggen.

Beste duikplekken Seychellen

Het meest populaire duikgebied van de Seychellen ligt rond het eiland Mahé met een kleine 30 duiklocaties en toegang tot het prachtige Bay Ternay Marine Park. Ook bij Praslin, La Digue en Silhouette liggen fantastische duiklocaties. We geven je hier de meest bekende duikplekken op de Seychellen:

  • Het strand Beau Vallon op Mahé is het bekendste vertrekpunt voor duikexcursie voor beginners en gevorderden. Hier vertrekken dagelijks bootjes de Indische Oceaan op naar duikplekken met namen als met namen als Vista Bay Rocks, Sunset Rocks en Aquarium.
  • Bij het eiland Praslin duik je tussen de granieten rotsen begroeid met koraal en na zonsondergang is er ook de mogelijkheid om er een nachtduik te nemen. Hier vind je mooie duiksites zoals Fusilier Bank en Ramasse Tout.
  • Je kunt op de Seychellen ook naar scheepswrakken duiken. Het bekendste is het Ennerdale wrak, een Britse tanker uit de jaren zeventig, maar door de eeuwen heen zijn er rond de Seychellen meer schepen verloren gegaan.
  • De Outer Islands bieden je uitgestrekte riffen, canyons, pinakels en drop-offs. Ook hier liggen een aantal spectaculaire wrakken. Naar de Outer Islands ga je met een liveaboard: een echte expeditie voor de meest enthousiaste duikers.

Beste periode duiken Seychellen

De beste duikperiodes voor de Seychellen zijn de maanden maart, april, mei en september, oktober en november. De wind komt dan vanuit het noordwesten en dat zorgt ervoor dat de zee rustig is, je een uitstekende zichtbaarheid hebt en het water lekker warm is, met een temperatuur tot 29ºC.

Meer weten over de Seychellen?

Duikcursussen Seychellen

Deze duikscholen bieden meestal ook duiklessen aan zowel de beginnende als de gevorderde duiker. Je kunt er ook PADI-cursussen volgen, de prijzen zijn erg redelijk en de uitrustingen worden wekelijks gecontroleerd.

Snorkelen op de Seychellen

Hou je niet zo van duiken, dan zijn er rond de eilanden Mahé, Praslin en La Digue verschillende plekken te vinden waar je goed kunt snorkelen. Je kunt deze plekken makkelijk vanaf het strand bereiken en er is van alles te zien: kleurrijke vissen, schildpadden en misschien zelfs een rog. Ook worden er snorkeltrips aangeboden naar de nabijgelegen eilandjes.